4 skäl till varför du borde planera en babymoon

Väntar du barn och vill passa på att umgås med din partner innan det är dags för er att bli föräldrar? Då bör ni åka iväg på en pre-bebis-semester. En så kallad babymoon!

Oavsett om du väntar ditt första, andra eller tredje barn kan det vara skönt att ha lite ensamtid tillsammans med din partner innan den stora dagen är hier. Så varför inte planera och åka iväg på en liten resa.

Vad är en babymoon?

Precis som en smekmånad där brudparet reser iväg för att njuta av lite tid tillsammans efter bröllopet, kan man åka iväg på en babymoon. Syftet är att ni ska samla kraft och förberedda er inför bebisens ankomst men också att spendera kvalitétstid med din käresta och mysa lite extra innan ni har ett spädbarn som tar upp all er tid.

4 skäl till varför ni borde resa iväg på en babymoon:

En stunds avkoppling

Du och din partner kommer snart bli föräldrar och med allt vad det innebär kan det vara skönt att stressa ner, slappna av och ha en stunds avkoppling. Välj därför ett resmål som är avkopplande och som ni båda kan njuta av. Exempelvis är en solsemester att föredra om du vill ta det lugnt i värmen eller varför inte en weekend till ett spahotell i Göteborg.

Sista resan på tu man hand

En babymoon är en möjlighet till en allra sista resa på tu man hand innan ni blir föräldrar. När barnet har fötts brukar det ofta dröja en längre tid innan tid finns för att åka iväg på en resa. Så passa på om ni har budgeten och chansen!

Väcka kärleken till liv igen

Förmodligen har du och din partner under flera månaders tid förberett er inför bebisens ankomst. Det ska inhandlas barnvagn, bebiskläder och annat nödvändigt och kanske är ni båda inne i babydjungeln och behöver hitta tillbaka till varandra. Se därför till så att ni planerar er resa under en period där du mår som bäst. Du vill inte riskera att resa iväg och drabbas av morgonillamående.

Hurra för en ny familjemedlem!

Ta tillfälle i akt och fira att du och din partner ska få en ny familjemedlem! Att få en bebis är en fantastisk upplevelse och något som kommer förändra ert liv. Även om du inte kan skåla i champagne, kan du fira på andra sätt beroende på vart ni reser. Kanske lyxar du till det och tar en gravidmassage på ett spahotell eller beställer in din absoluta favoriträtt på en restaurang.

Babymoon tips!

Den bästa tidpunkten att åka på en babymoon är mellan gravid vecka 13 – 27 men det beror helt på vilket flygbolag du reser med. Om du planerar att åka iväg under den senare delen av din graviditet kan det vara bra att boka ett direktflyg med en kortare flygsträcka.

En graviditet kan vara obekväm så det är klokt att planera väl och noga. Kom också ihåg att packa rätt. Promenadvänliga skor och bekväma kläder är ett måste för en gravid kvinna!

Quelle: Healthline

Foto: Pexels

Går du i namntankar och är ute efter ett kort namn till ditt barn? Här tipsar vi om 48 pojk- och flicknamn som känns helt rätt i tiden. Se i videon nedan!