10 enkla tips för ett roligt halloweenkalas!

Har du också tagit dig an uppdraget att ordna ett lika kusligt som kul Halloweenkalas till kidsen i år? Här hittar du 10 enkla tips för ett roligt kalas med rätta Halloweenkänslan!

Sminka fram Dracula

Plocka fram ansiktsfärgerna och styr upp en ansiktsmålningsstation på kalaset. Låt barnen förvandlas till pumpor, Frankensteins och mini-Draculas för några timmar. LOPPIs Nina Hermanssen visar hur du sminkar det sistnämnda här.

Lesen Sie auch: “3 pyssel att göra till Halloween med dina barn”

 

Utmana barnen att fixa en del av pyntet

Att inleda kalaset med en pyssellek kan vara ett bra sätt för att hjälpa barnen bekanta sig med varandra. Aktie in barnen i små grupper och dela ut ett stort pappersark, silkespapper, glitter, pennor, sax och lim. Ge dem fem minuter att tillsammans skapa ett läskigt monster på pappret! När de är klara kan ni hänga upp monstren på väggarna som en del av kalaspyntet.

Kusliga klubbor

Här är ett pyssel du lätt kan anpassa efter vad du har hemma! Köp helt vanliga klubbor och täck dem med vitt tyg, förslagsvis från ett gammalt lakan, och gå sen loss med allt från en svart penna till ögon och kalaskrona för att få till kusligaste klubban i fiskdammspåsen. Här finns en steg-för-steg-guide för hur du går tillväga!

Lesen Sie auch: “Höstskor till barn – Barnplaggsguidens bästa tips!”

 

Dansstopp till läskig musik

Det finns en anledning till att dansstopp är en så klassisk barnkalaslek. Den är ju så rolig, och passar så många åldrar. Halloweenfiera leken genom att enbart spela läskig och spökrelaterat musik!

Fladdermuskorgar

Och apropå fiskdamm – hur fint vore det inte att byta ut de klassiska godispåsarna mot dessa fladdermuskorgar? Kreativa Karin visar hur du gör dem här!

Lesen Sie auch: “5 Herbst Abendessen für die Familie & # 8221;

 

Skattjakt i mörker

Vill du inte göra vanlig fiskdamm? Senden då ut barnen på skattjakt istället! Glöm godispåsarna på kluriga ställen och släck ner i hemmet. Utrusta sen barnen med ficklampor för maximal Halloweeneffekt!

Snabbaste pumpan

Snabbaste – och mest kalasaktiga – pumpan fixar du genom att pimpa en helt vanlig ballong. Plocka fram ett gäng orange filmer och gå loss med en svart penna för att trolla fram ögon, näsa och mun i alla dess former. Ger lika mycket kalas- som Halloweenstämning!

Läskig plockmat

Självklart blir ett Halloweenkalas roligare med en läskig touch även på maten. Vad sägs om korvmumier, eller kanske korvspindlar? LOPPIs mat- och bakbloggare Linnéa Seidel bjuder på recept på perfekt plockmat till Halloween här!

Baka egna godismonster

Linnéa tipsar även om hur du bakar ditt eget Halloweengodis på ett kick. Och hur gulliga blir inte de här små monstren? Recept hittar du här!

Spökmarängswiss

Överraska barnen med en stor skål full med spökmarängswiss! Du gör helt enkelt en vanlig swiss efter egen smak och toppar det hela med spökmaränger. Orkar du inte baka egna maränger? Köp färdiga och fixa bara ögonen på dem!

Halloween är ju snart här, men vilka dagar firar svenskarna högtiden egentligen? Se datumen i videon nedanför.

 

Lesen Sie auch

  1. 17 Tipps für Dinge mit Kindern zu tun, wenn Sie schlagen
  2. 6 Kostenlose Aktivitäten für Kinder in den Herbstferien
  3. 6 svettiga tillfällen med barn under hösten